„Акварели“ – Изложба на дела на учениците од Училиштето за цртање и сликање при „Бели Мугри“

Во Фоаје 1 на НУЦК „Бели Мугри“ денеска беше отворена изложбата на дела под наслов „Акварели“, уметнички дела на учениците при Училиштето за цртање и сликање при националната установа.

На изложбата беа прикажани 36 акварели насликани од младите уметници со различна тематика.

За  делата на учениците зборуваше М-р Александра Димитрова – стручен соработник за визуелни уметности, архитектура и дизајн.

Изложбата ќе биде достпна за пошироката јавност во следните две седмици.

И. Матеничарски

Сподели: