„Амфенол“ ја засади својата иднина

Уште една еко акција на Амфенол за обновување на шумскиот фонд на опожарените површини.

Денес, во околината на Бели, административни работници, супервизори, менаџери, заедно со директорот на Амфенол Технолоџи Македонија – Сашко Наков, засадија 2 000 багремови садници.
Акцијата беше реализирана во соработка со ЈП Македонски шуми, а со ентузијазмот на вработените во Амфенол, кои и овој пат ја потврдија општествената одговорност на најголемата компанија во регионот.

Амфенол и во иднина успешно и посветено продолжува со грижата за своите вработени, но и со активности за општо добро на сите.

Багремовите садници кои денес ги засадија вработените во Амфенол, се придонес за поубава и почиста околина а багремовата шума која ќе израсне на опожарената површина, ќе биде дар од Амфенол за идните генерации.

Амфенол Технолоџи Македонија

Сподели: