Априлска крводарителска акција во Црвен крст Кочани

Црвен крст Кочани ја спроведе редовната акција за дарување крв наменета за граѓанството.

Со поддршка на екипа од Институтот за трансфузиона медицина Штип, во просториите на Црвен крст Кочани на денешната акција се собраа 29 крвни единици.

Граѓаните може да даруваат крв секој последен четвроток во месецот во Црвен крст Кочани или секој понеделник и четврток во Службата за трансфузиона медицина Кочани.

И.Матеничарски

Фото: А.Арсов

Сподели: