Библиотека „Искра“ – утре отворање на изложбата „Културното наследство на Кочани и Кочанско низ фотографии“

Утре, петок, библиотеката „Искра“ од Кочани ќе биде домаќин на изложбата под наслов „Културното наследство на Кочани и Кочанско низ фотографии“, чиј организатор е Археолошкиот музеј на Македонија.

Изложбата е поврзана со минатото на градот и регионот преку културни артефакти прикажани низ фотографии.

Отворањето на изложбата е закажано за во 12 ч. во просториите на установата, каде ќе можат да присуствуваат сите заинтересирани граѓани.

Автор на изложбата „Културното наследство на Кочани и Кочанско низ фотографии“ е  Илинка Атанасова од  Кочани

И. Матеничарски

Фото: А. Арсов

Сподели: