Борачот Иван Јанев на подготовки на Пониква

Кочанскиот борач Иван Јанев деновиве се наоѓа на клубски подготовки во СРЦ „Пониква“ во пресрет на натпреварите кои го очекуваат на почетокот на следната година.

Јанев заедно со 15-тина клубски колеги од БК „Бучим“ интензивно работат на својата физичка и техничка спремност во пресрет на закажаните борби.

-Подготовките е базични и течат во најдобар ред. На дневно ниво одработуваме по три тренинзи, под водство на тренерот Горан Атанасов и се спремаме за натпреварите кои започнуваат кон крајот на јануари следната година. Се надевам дека преку напорни тренинзи ќе го повторам успехот од 2020 и 2021 година  и следната година ќе влезам во репрезентацијата за учество на Европкото и Светско првенство, изјави за интернет-порталот „Гласно“, Јанев.

Иван Јанев е државен првак на ниво на Македонија во 2020 и 2021 година. Воедно, Јанев  е единствениот кочански спортист кој е актуелен државен шампион во сениорска конкуренција.

Моментално ги брани боите на Боречкиот клуб „Бучим“ од Радовиш.

И. Матеничарски

Сподели: