Бојана Коцева е ученик на генерацијата 2016-2020 во СОУ„Љупчо Сантов“ Кочани

Бојана Коцева ученичка во четврта година општа насока  во СОУ„Љупчо Сантов“ Кочани е прогласена за ученик на генерацијата  2016-2020.

На денешната седница на наставничкиот совет, на првенката Бојана Коцева и беше врачено признанието за ученик на генерацијата , а доби и скромни подароци  од училиштето.

Воедно Мартина Георгиева и Стефани Бошкова од економската струка се закитија со признанието за второ и трето место во рангирањето, а  директорот на  гимназијата Игор Христов на ученичките  им посака многу успех и среќа во понатамошното образование.

-Сакам да им се заблагодарам на сите професори и целиот наставнички кадар заедно со директорот кои што го вреднуваа мојот труд и ми ја врачија оваа награда. Од гимназијата секогаш излегувале одлични кадри, се надевам дека и од нашата генерација ќе биде така. Планирам да продолжам на медицина  и сум многу горда на оваа награда, рече Бојана Коцева ученик на генерацијата 2016/2020 во СОУ „Љупчо Сантов“ Кочани.

– Многу ми е мило што влегов во конкуренцијата со најдобриот ученик на генерацијата, меѓутоа имаме 160 ученика и да сум второ место е голема чест за мене. Планирам  да продолжам на Екононскиот факултет во Скопје, истакна Мартина Георгиева второ рангирана.

-Го освоив третото место и сум во првите три ученици на генерацијата. Овие четири години во гимназијата си поминав прекрасно, а завршив во економската струка. Планирам да продолжам на Економскиот факултет во Скопје, изјави Стефани Бошкова.

Одлуката за ученик на генерацијата 2016-2020 во СОУ„Љупчо Сантов“ ја донесе наставничкиот совет по претходно утврдени критериуми при изборот.

И.Матеничарски

Сподели: