Велигденски промотивен базар на рачни изработки во Кочани

Дваесетина креативци од повеќе градови од Македонија денеска ги изложија своите изработки на Пролетниот Велигденскиот базарна рачни изработки во Градскиот парк во Кочани.

Базарот е од продажен и промотивен карактер и на него беа изложени рачни изработки со велигденски мотиви, како и разни видови на други изработки и производи наменети за продажба.

Преку продажниот базар и купувањето на рачните изработки граѓаните ги поддржуваат кративците во развојот на нивните мали бизниси. Базарот е отворен денес во периодот од 12 ч. до 18 ч.

Сличен ваков базар беше организиран минатото лето во рамки на Летната културна програма на Општина Кочани.

Сподели: