Вечерва продолжуваат натпреварите од Петровденскиот турнир

Вечерва продолжуваат натпреварите од Петровденскиот турнир во мал фудбал 2021.

На спортските терени во дворот на гимназијата „Љупчо Сантов“ ќе се одиграат три средби помеѓу екипите на:

19:00 ч. „ВЛТ“ Грдовци – „Пикадили“
20:00 ч. „Еволушн“ – „ТП Жана“ Тркање
21:00 ч. „Балкан лукс“ – „Еликсир“
Екипата на „Паневски“ е слободна

Во претходното коло што се одигра на 18 и 19 јуни беа постигнати следниве резултати:

18 јуни – петок

„ТП Жана – Тркање“ 2-3 „Балкан Лукс“

„Еволушн“ 0-2 „Еликсир“

„Пикадили“ 1-1 „Паневски“

19 јуни – сабота
19:00 „Јана лукс“ 3 – 6 „Астра Казино“
20:00 „Еуро петрол“ 1 – 3 „Ауто Велт“
21:00 „Златно зрно“ 6–5„Пјаца“
Екипата на „ДБ Интернационал“ беше слободна.

На годинашново издание на традиционалната спортска манифестација се натпреваруваат  14 екипи, распоредени во четири групи.

Турнирот е во организација на  Општина Кочани, во соработка со Општинскиот фудбалски сојуз (ОФС – Кочани). 

И. Матеничарски

Фото: A. Арсов

Сподели: