Вечерва „Процес 180“ на репертоарот на ДАФ, в сабота настап на ДАХ театар од Белград

Со претставата „Процес 180“ на авторот Никола Ристевски  вечерва продолжува 51. Издание на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија.

На летната сцена при НУЦК„Бели мугри“ од 19:00ч театарската група „Интимен театар“ ќе ја прикаже претставата „Процес 180“ во изведба на актерите Ана Жежовска и Валентин Дамчевски.

За в сабота 26. септември на репертоарот на ДАФ со две претстави ќе настапи театарската група од ДАХ театар Белград.

На летната сцена од 19:00ч ќе биде прикажана претставата  „Play Nushic“ во режија на Ајдин Хузејровиќ, а театарска игра на Јана Михаиловиќ и Магди-Ел Асраг.

За 20:00ч е закажана претставата „На брановите“ од Саша Павчек, во режија на Ајдин Хузејровиќ, а ќе ја изведат Јана Михаиловиќ и Џорџе Галиќ.

Костимографијата и сценографија на претставите на ДАХ театар се на „DnA“.

Сподели: