Во Библиотека „Искра“ изложба и литературни средби за најмладите

Во вторник, на 17 декември 2019 година, во 10 ч., во ЈОУ Библиотека „Искра“ ќе биде oтворена изложбата на творбите од проект-програмата „Книгата патува кај секое дете“, остварена во соработка со Детската градинка „Павлина Велјанова“.

Во 12 ч. ќе се одржи литературната средба со авторот на литература за деца Стојан Тарапуза и со илустраторката од „Просветно дело“ Натали Николовска.

Сподели: