Во вторник, на 26 ноември 2019 г. – предавање за ракот на простата

Во рамките на одбележувањето на „Ноември – месецот на машкото здравје“, во вторник, на 26 ноември 2019 година, во салата на Советот на Општина Кочани, невладината организација „Борка“ и Комисијата за еднакви можности на жените и мажите од Кочани организираат едукативно предавање за ракот на простата.

Предавачи се спец. онколог д-р Меши Пешевска и спец. радиолог д-р Драгана Могилевска Груевска.

Почетокот е во 17 ч.

Сподели: