Во Зрновци ќе се гради капела – изготвен основен проект во вредност од 15 милиони денари

Општина Зрновци преку изработка на основен проект ја започна постапката за изградба на нов објект Капела со површина од 200 квадратни метри.

– Согласно барањата и реалните потреби на граѓаните на општина Зрновци во изборната програма ветивме проект „Изградба на Капела во општина Зрновци“. Современ објект кој ке овозможи олеснителни услови и достојни дејствија согласно неговата намена, соопштија од Локалната самоуправа на Зрновци.

Општина Зрновци изготви основен проект со ревизија за изградба на нов објект-Капела со корисна површина од 200 метри квадратни, со финансиска конструкција на проектот од околу 15 милиони денари.

– По завршување на изборните процеси во Република Македонија ќе започнеме постапка за избор на економски оператор за изведба на проектот. Барањата и потребите на граѓаните на општина Зрновци се наш приоритет за  реализирање на истите. Продолжуваме одговорно и посветено во исполнување на ветеното, истакна градоначалникот на Општина Зрновци, Борчо Коцев.

Сподели: