Во Чешиново-Облешево прскање од земја за заштита од комарци

Општина Чешиново-Облешево ја информира јавноста дека на ден 16.09.2020год, во зависност од временските услови на територијата на општината Чешиново-Облешево ќе се изврши теретистичка дезинсекција против ларви од комарци на површина од 500хе (хектари).

Со третирањето ќе  бидат опфатени сите населени места  Соколарци, Спанчево, Бања, Уларци, Жиганци, Лепопелци, Чешиново, Обелешево, Бурилчево, Кучичино, Чифлик, Теранци.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства. Во случај на врнежи, прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.

Општина Чешиново-Облешево

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial