Вработените во „Руен Инокс Автомобиле“ даруваа 31 крвна единица

Компанијата „Руен Инокс Автомобиле“ ја продолжува хуманата традиција на организирање на крводарителски акции за вработените во кочанската компанија.

31 крводарител денес даруваа крв на крводарителската акција што е прва годинава во „Руен Инокс Автомобиле“ преку  што покажаа вистински пример за хуманост и општествена одговорност.

– Компанијата „Руен Инокс Автомобиле е прва приватна компанија во Кочани што организира крводарителски акции за своите вработени. Акциите ги реализираме со поддршка на Црвениот крст, двапати годишно за нашите вработени. Компанијата ја возобнови и ја негува традицијата уште од почетокот на работењето, менаџерскиот тим на чело со Драган Јорданов, меѓудругото возобнови и многу други традиции кои се практикувале во компанијата. Целта е како компанија да придонесеме кон задоволување на крвните потреби и резерви во Македонија, и со тоа да дадеме свој придонес, хуман гест и општествена одговорност, истакна Горан Томев, од компанијата „Руен Инокс Автомобиле“.

Акцијата се спроведе во соработка  со општинскиот Црвен крст и екипа од  Институтот за трансфузиона медицина – Штип.

Крводарителската акција во „Руен Инокс Автомобиле“ е пример за општествено и одговорно однесување кон заедницата кој треба да биде следен и од останатите компании, но и институции во Кочани.

И. Матеничарски

Фото: А. Арсов

Сподели: