В среда, протест пред КЈП „Водовод“ поради чадењето на Градската депонија

Група на граѓани од кочанското село Бели и градот Кочани в среда, 25 мај ќе протестираат пред управната зграда на КЈП „Водовод“ поради чадењето и загадувањето предизвикано од Градската депонија.

– Организираме двочасовен мирен протест пред управната зграда на КЈП „Водовод“ и блокада на центарот на градот поради чадењето и гушењето предизвикани од Градската депонија – истакнаа од организаторите.

Протестот е закажан во периодот од 10  до 12 ч.при што организаторите повикаа на поголема масовност од населението.

Протестот доаѓа по неколкумесечното чадење и загадување предизвикано од опожарената депонија над Кочани со која управува кочанското комунално претпријатие.

Сподели: