Граѓанската иницијатива „За чист воздух“ од Кочани со акција за пошумување на ридот „Локубија“

Под паролата „Садење дрвца за чист воздух“ , Граѓанската иницијатива  „За чист воздух“oд Кочани в недела 01.12.2019  организира акција за  пошумување на ридот “Локубија”. Акцијата ќе се спроведе во периодот од 12:00 до 15:00 часот.

Сите заинтересирани граѓани потребно е да се пријават кај организаторите заради планирање на доволен број садници .Секое лице ќе добие дрвце со етикета на која ќе го пишува неговото име.

Од Граѓанската иницијатива апелираат на што поголема масовност од страна на граѓаните.

И.Матеничарски

Сподели: