Две трети награди за ученици од ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани

Две трети награди за учениците Макарија Иванова и Никола Илиев од ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани.

На онлајн натпреварот Danubia Talents – Унгарија, младите пијанисти освоија високи награди во класата на наставник Марија Лазарова.

На натпреварот учествуваа музичари од Кина, Романија, Унгарија, Швајцарија, Јапонија, Бугарија, Сингапур, Австрија, Италија.

ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани

Сподели: