Започнува „Музичка среда“ – Вечерва концерт „Низ традицијата“

ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани во рамки на низата концерти насловени „Музичка среда“ го најавува првиот концерт насловен „Низ традицијата“.

Концерот на традициски инструенти е закажан за вечерва, 26 април 2023 год. во малата сала на Мултикултурниот центар во  Кочани со почеток од 18 ч.

Концертите музичка среда ќе се реализираат секоја среда во месеците април и мај, каде учениците од кочанското музичко училиште ќе се претстават пред кочанската публика.

Сподели: