Засадени нови 43 садници во месноста Калиманова глава

Согласно Програмата за животна средина, денеска на локацијата кај Детскиот парк во месноста викана Калиманова глава на улица „Роза Петрова“, беа засадени нови 43 садници, од кои 28 зимзелени и 15 листопадни дрвја.
Станува збор за висококвалитетни и повеќегодишни садници.

Во засадувањето и уредувањето беа вклучени вработените од КЈП „Водовод“ и Општина Кочани, комуналниот инспектор, градоначалникот Љупчо Папазов, со логистичка поддршка од ТППЕ Кочани.

Се апелира до граѓаните грижливо да се однесуваат кон новите садници и животната средина и секое уништување на зеленилото ќе биде соодветно санкционирано.

Сподели: