За итни потреби граѓаните да ги контактираат преставниците на месните заедници – започнува 61 часовен полициски час

Поради епидемијата од болеста КОВИД-19, од петок, 10 април 2020 г. во 16 ч., на територијата на целата држава започнува да важи забраната за движење за сите граѓани, која ќе трае 24 часа, односно до 5 часот во понеделник, 13 април 2020 г.


Доколку жителите на соодветните населени места имаат потреба од движење за време на забраната, можат да контактираат со претставниците на нивните месни заедници, коишто поседуваат дозвола за движење.


Во продолжение се телефонските контакти на претставниците на месните заедници:
МЗ Бели – Здравко Данилов, 077 804 123
МЗ Горни Подлог – Илчо Јанев, 071 571 291
МЗ Долни Подлог – Симеон Соколов, 078 270 423
МЗ Грдовци – Иле Малинов, 078 350 580
МЗ Тркање – Киро Ангелов, 071 361 767
МЗ Оризари – Јордан Гацов, 070 553 923 и Ангел Спасов, 072 726 326
МЗ Нивичани – Ило Нешков, 071 389 811
МЗ Прибачево – Благој Стоименов, 078 507 069
МЗ Мојанци – Ванчо Иванов, 071 683 148.


Општина Кочани ги повикува граѓаните да се однесуваат совесно и одговорно за време на забраната за движење и да ги почитуваат мерките за заштита и спречување на ширење на коронавирусот.

Сподели: