Златни и бронзени медали за џудистите на „Гладијатор“

Викендов во Струга, во организација на Џудо федерацијата на Македонија се оджа Државното првенство за млади пионери и сениоир.

ЏК „Гладијатор“ – Кочани учествуваше со 11 натпреварувачи кои во конкуренција на 200 џудисти осовија две златни и три бронзени медали.

Џудистите Андреј Стојанов и Милан Станоев се закитија со златни медали, додека бронза освоија Габриел Станоев, Петар Новков и Ефтим Атанасов.

Преостанатите четворица се пласираа на 4-тото место, а двајца беа 5-ти.

ЏК „Гладијатор“ – Кочани

Сподели: