Зрновци: Тридневен Велигденски колаж

По повод одбележување на Велигденските празници општина Зрновци заедно со ОУ “Синиша Стоилов” и Детска градинка “Бисерчиња” во координација со ЛМС – Зрновци , организира повеќедневна традиционална програма ” ВЕЛИГДЕНСКИ КОЛАЖ”

Четврток 13.04, Велигденски базар на плоштад Св. Димитрија со почеток од 12:00 часот

Петок 14.04, работилница ” Украсување на Велигденски јајца” во сала Соколана со почеток од 12:00 часот

Недела 16.04, делење на Велигденски јајца на плоштад Св. Димитрија со почеток од 12:00 часот и хортикултурно уредување-засадување на цвеќиња во централниот парк на Зрновци.

Општина Зрновци

Сподели: