Избран новиот ОК на ВМРО ДПМНЕ Кочани

На ден 18.01.2021г. се одржа првиот состанок на ОК на ВМРО ДПМНЕ Кочани со новиот претседател Мирче Стојков.
Тој го избра тимот со кој ќе работи следните години.

Формиран е новиот ОК на ВМРО ДПМНЕ Кочани, и како што вели Стојков, ,,основен мотив ќе биде обединувањето и спој на старите вредности со новиот и млад дигитален развој”.

Дел од потесното раководство во новиот ОК се Перо Георгиевски-потпретседател, кој доаѓа од приватниот сектор, и Гоце Марков-потпретседател, досегашен портпарол на партијата, како и освежувањето во партијата, Зоран Ристов.

Игор Голубов ќе биде новиот секретар, додека Ристе Георгиев ќе ги извршува задачите на благајник и сектор економија.
На првиот состанок се дискутираше за Законот за Попис и обидот за негово насилно носење во парламентот, како и за мерките кои се превземаат во таа насока.

Една од точките беше и општата состојба на државата и Кочани, како и безидејноста на власта во справувањето со пандемијата Ковид 19.
Новиот ОК е составен од професионалци во своите области, со висока стручност и искуство, како и со луѓе посветени на животната средина, здравјето, како и стручни кадри од образование, локална самоуправа и приватниот сектор.
Во периодот кој следи ќе продолжи обединувањето и проширувањето на ОК.

Аирлија нека е!
До нови големи победи!

ОК на ВМРО ДПМНЕ Кочани

Сподели: