Излезе од печат делото „Светот учеше од нас“ од Борис Серафимов

Деновиве излезе од печат книгата „Светот учеше од нас“ на кочанецот Борис Серафимов.

Делото е составено од 40 написи – коментари за општествените случувања во Кочани и Македонија, кои авторот како новинар ги има објавено во дневните весници „Нова Македонија“, „Вечер“ и „Дневник“ во периодот од 1990 година до 2006 година.

-Деновиве излезе од печат книгата „Светот учеше од нас“. Моја желба беше целиот материјал кој го имам објавено во  страниците на македонскиот печат да биде ставен на хартија и со тоа да оставам траен белег за одредени општествени настани и случувања за идните генерации. Книгата се состои од 40 написи – коментари објавени во дневните весници „Нова Македонија“, „Вечер“ и „Дневник“  напишани за случувања и проблеми во периодот од осамостојувањето на Македонија па до 2006 година, истакна Борис Серафимов, автор на книгата и поранешен новинар.

Книгата се состои од автентични написи аргументирани со претходна фактографска обработка на настаните и случувањата во државата.

Книгата е печатена во печатницата „Милениум 02“ со поддршка на Општина Кочани.

Делото од наредната недела ќе биде достапно за читателите во библиотеката „Искра“ во Кочани и училишните библиотеки во средните училишта во општината.

И. Матеничарски

Фото: А. Арсов

Сподели: