Излезноста во Кочани до 17 часот е 46,82 отсто

До  17 ч. на избирачките места во Кочани правото на глас го искористиле  15412 граѓани, односно 46,82 отсто од запишаните избирачи, информираа од Државната изборна комисија.

Во првиот круг од локалните избори  до 17 ч. во Кочани гласале 13050 избирачи, односно 39,63 отсто,  додека во вториот  круг гласале 15412 избирачи, односно 46,82 отсто што е за 7,19 отсто  повеќе гласачи до 17 ч. од првиот круг.

Во општина Кочани се запишани вкупно 32.926 гласачи и 63 избирачки места, но тие ќе гласаат на 60 локации, со оглед што на три места се запишани помалку од десет избирачи кои правото на глас го остваруваат во соседното најблиско избирачко место.

И. Матеничарски

Фото: А. Арсов

Сподели: