Инцидент на Градскиот плоштад во Кочани- приведено едно лице

На 30.03.2020 во 21.15 часот, за време на полицискиот час на Градскиот плоштад во Кочани бил нарушен јавниот ред и мир од страна на З.Н.(37) од Кочани, кој се однесувал агресивно кон полициски службеници кои вршеле службени дејства. З.Н. бил лишен од слобода и против него ќе бидат поднесенa прекршочна пријава по чл.13 од ЗППЈРМ и кривична пријава по чл.206 од КЗ.

Извор: Дневен билтен МВР

Сподели: