Кај Бели пожар, целосно изгоре лозов насад

Голем пожар беснее над селото Бели на ридот Сламерник.

Екипи на ТППЕ Кочани се на терен заедно со месното население  се борат со стихијата која брзо се шири поради силниот ветар.

Целосно е изгорени се 13 декари лозје, а огнот се заканува да зафати и други земјоделски поседи.

Во моментот месното население се мобилизира за гаснење на огнот кој брзо се шири.

И. Матеничарски

Сподели: