Кочанските пожарникари добија опрема за интервенции при тешки сообраќајни незгоди

Кочанските пожарникари добија современа опрема за интервенции при сообраќајни несреќи со која дополнително ќе се зголеми квалитетот на интервенции во случај на несреќи во сообраќајот.

Опремата е донација од Дирекцијата за заштита и спасување наменета за Територијалната противпожарна единица-Кочани.

Дополнително кочанските пожарникари ќе добијат обука за правилно користење на спасувачката опрема.

Дирекцијата за заштита и спасување освен во Кочани, претходниот период донираше опрема и на други противпожарни единици во државата.


Сподели: