Кочанчанка измамила тројца сограѓани од кои зела пари и не ги вратила

Три пријави во текот на вчерашниот ден се регистрирани за измами од една иста жена, која со изговор дека и требаат пари за лекување на децата и запишување на дете на факултет, успеала да измами тројца кочанчани. Пријавените измами биле во различни периоди од лани пролетта до септември 2022 година.

Според СВР Штип, вчера во Полициската станица Кочани, 47-годишна жена од Кочани пријавила дека пролетта 2022 година била измамена од Х.Д. од Кочани за сума од 500 евра. Според пријавеното, Х.Д. дошла во нејзиниот дом и ѝ побарала пари на заем за лекување на нејзиното дете, но до пријавувањето не ги вратила.

Во Полициската станица Кочани, 75-годишен жител на Кочани вчера пријавил дека во септември 2022 година бил измамен од Х.Д. за сума од 300 евра. Според пријавеното, Х.Д. дошла во неговиот дом и му побарала пари на заем за запишување на нејзината ќерка на факултет, но до пријавувањето не ги вратила.

Меѓу пријавените измами, е е таа над 52-годишна жена од Кочани, која  пријавила дека во март 2022 година била измамена од Х.Д. од Кочани за сума од 400 евра. Според пријавеното, Х.Д. дошла во нејзиниот дом и ѝ побарала пари на заем за лекување на нејзините деца, но до пријавувањето не ги вратила.

СВР – Штип

Сподели: