КПС „Москито“ – Викендов искачени Голем Кораб и Царев врв

На 17 и 18  февруари 2024та год КПС „Москито“ Кочани учествуваше на две планинарски акции.

На 17 февруари  во организација на Планинарски спортси клуб „Стратус“ член од Москито и двајца од „Осоговси Орел“ го искачија највисокиот врв во Македонија Кораб од Албанска страна.

На 18. Февруари  четири члена екипа на КПС „Москито-Кочани“ поканети од Кумановци со планинари од повеке делови на Македонија и Србија го искачија Царев Врв од Паланечка страна .

КПС „Москито“ – Кочани

Сподели: