Кривични пријави за пустошење шуми и злоупотреба на службена положба

Одделението за внатрешни работи Кочани поднесе кривична пријава против Д.Т. од Кочани, референт во Шумско стопанство Осогово Кочани, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“, Б.Д. од Кочани, поранешен директор на Шумско стопанство „Осогово“ Кочани, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „несовесно работење во службата“ и „фалсификување и уништување деловни книги“, Н.Е. од Кочани, референт во Шумско стопанство „Осогово“ Кочани, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „несовесно работење во службата“ и „фалсификување и уништување деловни книги“ и против правно лице од Кочани и В.Т. од Кочани, управител во правното лице, поради постоење Основи на сомнение за сторени кривични дела „злоупотреба на постапката за јавен повик, доделување на договор за јавна набава или јавно – приватно партнерство“ и „пустошење шума”, извести портпаролот на МВР, Гоце Андреевски.

Сподели: