Марија Ангелова е кандидат за пратеник од Кочани од редовите на СДСМ

Марија Ангелова се најде на листата на пратеници од Кочани во Изборната единица 3, од редовите на владеачката СДСМ .  На конгресот што се одржа вчера во Скопје, Ангелова беше промовирана на осмата позиција на кандидатската листа. Марија Ангелова е правник по професија  и раководител на ПЕ на Фондот за здравство во Кочани.

Носител на листата во ИЕ3 е генералниот секретар на СДСМ  Љупчо Николовски, додека на втората позиција се наоѓа актуелната пратеничката од Берово, Јагода Шахпаска.

Од ОК  ВМРО-ДПМНЕ Кочани сеуште нема официјални информации за тоа кој ќе биде нивниот избор за пратеник, но се очекува деновиве и тие да го промовираат својот кандидат.

И.Матеничарски

Сподели: