Мартовска крводарителска акција во Црвен крст Кочани, собрани 36 крвни единици

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовната мартовска крводарителска акција наменета за граѓанството.

На акцијата крв даруваа 36 крводарители од кои тројца првократни и 10 млади дарители до 30 годишна возраст.

Акцијата е 5 –та по ред што годинава ја спроведува Црвен крст Кочани.

Граѓаните може да даруваат крв секој понеделник и четврток во Службата за трансфузиона медицина – Кочани или секој последен четврток во месецот во просториите на ОО на Црвен крст-Кочани.

Црвен крст – Кочани

Сподели: