Мелани Манасиева најуспешна млада библиотекарка во Кочани

Денеска во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани се одржа 23 –тиот Општински натпревар „Млади библиотекари“ за учениците од основните училишта.

На натпреварот учествуваа девет ученици со нивните ментори, Катерина Лазаровска, Соња Митева и Гордана Јефтимова.

– Првата награда ја освои ученичката Мелани Манасиева од ОУ ,,Св. Кирил и Методиј. Второто место го освои Ана Саздова ученичка во ОУ ,,Крсте Петков Мисирков”- Оризари и третото мрсто го освои Иларија Цветкова, ученичка во ООУ ,,Никола Карев”- Кочани, соопштија од „Искра“.

Првонаградената ученичка ќе учествува на Републичкиот натпревар ,,Млади библиотекари” што ќе се одржи на 21 мај во библиотеката  ,,Тане Георгиевски”- Куманово.

ЈОУБ „Искра“ – Кочани

Сподели: