Меѓународна планинарска акција на ПСК „Осогово“ во Србија

Планинарскиот спортски клуб „Осогово“ успешно ја реализира дводневната меѓународна планинарска акција во Србија.

Акцијата беше изведена на 30 Јануари (Сабота) на планината „Грот“ кај Врање и на 31 Јануари (Недела) на планината „Бесна Кобила“ на која беа искачени врвовите: „Мусуљ“ (1777 мнв) и „Бесна Кобила“ (1923 мнв) во доста неповолни временски услови на патеки проследени со ветер и покриени  со 50 см. снежна покривка.

Во реализација на акцијата учествуваа 12 планинари од ПСК „Осогово“ а ни се придружија и неколку планинари од планинарскиот клуб „Железничар 2006‘“ од Врање.

Акцијата која е прва реализирана надвор од границите на Македонија е инаку деветта реализирана во месец јануари оваа година.

Голема благодарност до планинарите од локалниот планинарски клуб „Железничар“ за нивната поддршка и дводневното дружење со кое планираме да реализираме повеќе заеднички акции во и надвор од Македонија.

ПСК „Осогово“ – Кочани

Сподели: