Наскоро „Наш Свет“ – прв Логопедско – дефектолошки едукативен центар во Кочани

Наскоро во Кочани ќе започне со работа првиот специјализиран Логопедско-дефектолошки едукативен центар во Кочани.

Едукативнниот центар нуди најразлични услуги и третмани за деца за говорно-јазична стимулација, флуентност во говорот, третман за изговарање на гласови и сл.

Услуги кои ги нуди Центарот:

-Третмани за подобрување на концентрација и внимание

–Корективни третмани за изговор на гласови;

-Корекција на говорно-јазични нарушувања;

-Третмани за подобрување на флуетноста во говорот;

-Третмани за говорно-јазична стимулација кај деца со первазивни развојни нарушувања;

-Третмани за фина и груба моторика;

-Третмани за графомоторика;

-Третмани за читање, пишување и сметање;

-Третмани за реедукација на психомоторика;
-Арт и окупациона терапија;

-Третмани за сензорна интеграција

-Едукативни работилници во групи

Третманите ги спроведуваат Клаудија Николова – специјален едукатор и рехабилитатор/ дефектолог и Билјана Трајкова – логопед.

Пријавувањето е во тек.

Закажете термин на:

077/949-249 Клаудија Николова – дефектолог

071/212-441 Билјана Трајкова – логопед

Сподели: