Наскоро се отвораат кафулињата и рестораните со посебен режим на работа

По првомајските празници се очекува Македонија полека да се враќа во нормала, преку подрастично намалување на полицискиот час.

Се очекува полека да се отвараат кафе баровите и рестораните, но само на отворено односно да работат нивните летни тераси, што е погодно со оглед дека доаѓаат повисоки темеператури.

Ќе останат на сила задолжителните препораки, а тоа е носење на маски во затворени места или места каде што нема да може да се обезбеди растојание од 2 метри меѓу граѓаните.

Интересно што е и кафе баровите и рестораните ќе мора да ги почитуваат мерките, а тоа е масите да ги поставуваат на одредено растојание, но и да го ограничат бројот на лица кои може да седнат на една маса.

Доколку бројката на новозаразени се намалува, дополнително ќе бидат направени олабавувања на други рестриктивни мерки.

Сподели: