На Митровден – Осветување на крстот на параклисот „Св. Димитриј“ во Трајаново Трло

В среда, 8 ноември 2023 год. по повод чествувањето на христијанскиот празник „Св. вмч. Димитриј – Митровден“ кај Параклисот „Св. Димитриј“ во населбата Трајаново Трло во Кочани ќе биде осветен новопоставениот 9 метарски крст, чие осветување ќе го изврши Митрополитот Брегалнички Владиката г.Иларион.

Осветувањето на крстот е закажано за во 12 ч. и по тој повод Црковниот одбор на параклисот ги поканува сите верници во поголем број да присуствуаат на светиот чин и воедно да го прослават празникот Митровден.

Сподели: