На 12 февруари – Изложба на икони во „Искра“

ЈОУБ Библиотека „Искра“ – Кочани, во соработка со НУ „Завод и музеј“ – Струмца, утре, 12 февруари 2024 година во 13:30 часот ќе биде реализирана изложба на икони.

Станува збор за икони кои потекнуваат од 19 век од струмичкиот зограф Григориј Пецанов.

Сподели: