На 22 октомври – Завршен концерт на ФА „Бели Мугри“ и оркестарот за изворни народни песни и ора

Почитувани, 

ве информираме дека Националната установа – Центар за култура” Бели мугри” – Кочани

 организира 

ЗАВРШЕН КОНЦЕРТ НА 

ФА МУГРИ и ОРКЕСТАРОТ ЗА ИЗВОРНИ НАРОДНИ ПЕСНИ И ОРА при 

НУЦК”Бели мугри” – Кочани. 

Датум: 22.10.2022 година

Време:17 часот 

Место: летна сцена

На концертот освен ФА Мугри ќе настапат и:

-ФА Јанко Глигоров при Дом на култура Крсте Мисирков од Свети Николе

 -ФА Велигденски цветови с. Јаргулица Радовиш

 -КУД Коле Неделковски Велес

 -Фолклорна група при НУЦК Никола Јонков Вапцаров – Делчево

НУЦК Бели Мугри

Сподели: