На 26 септември во „Искра“ – Одбележување на Европскиот ден на јазиците

ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани, в понеделник, 26 септември, под мотото „Нов научен јазик – нова визија за животот“  ќе го одбележи Европскиот ден на јазиците.

Гости на настанот ќе бидат Јалчн Неџипов – дипломиран правник, национален лидер на движењето „Аваја“ и Серџе Мемедова – студент на правен факултет, член на движењето „Аваја“.

На настанот ќе биде промовиран романот на годината од фондацијата „Славко Јаневски“, „Денот на црвот“ од Симона Јованоска.

Почеток е закажан за во 16 ч.

И. Матеничарски

Сподели: