На 27 декември – Хуманитарен футсал натпревар помеѓу професорите од „Гошо Викентиев“ и „Љупчо Сантов“

Младинските организации „Авангарда“ од СОУ „Гошо Викентиев“ и „Единство“ од СОУ „Љупчо Сантов“ годинава заеднички ќе организираат хуманитарен натпревар во футсал помеѓу професорите од двете средни  училишта во општината.

Натпреварот е закажан за во вторник, 27 декември со почеток од 19 ч. во Спортската сала во  ООУ „Никола Карев“ – Кочани.

Картите за натпреварот се по симболична цена од 50 денари, а собраните средства ќе бидат наменети за семејства од социјален ризик.

Хуманитарниот натпревар во футсал помеѓу професорите од двете средни училишта годинава се организира за прв пат и се планира да прерасне во традиционална предновогодишна активност на средните училишта во општината.

И. Матеничарски

Сподели: