На 8 ноември во „Бели Мугри“ – Самостојна изложба „Дата база“ на Марија Мицова Гацова

Во Националната установа – Центар за култура „Бели Мугри”- Кочани во вторник, на 08. ноември 2022 год. во 19.00 часот во „Салон фоаје 2“, ќе биде отворена изложбата на Марија Мицова Гацова насловена „Дата база“. Изложбата е резлутат на нејзините постдипломски студии на Факултетот  за ликовни уметности под менторство на проф. Станко Павлески.

Проект е избран за национален интерес во културата за 2022 година , под покровителство на Министерството за култура на Р. Македонија.

Сподели: