Независен синдикат на полицијата – Известување до јавноста

Нeзависниот синдикат на полицијата како синдикат што во минатото од самото формирање до денеска, секогаш бил прв со колегите и членови на така и во Кочани со мото-протестен МАРШ побара брза и правична постапка за решавање на 4-творицата суспендирани работници на полицијата.

На 04.12.2022 застанавме заедно со суспендираните. Вчера, 02.03.2023 вратен е и последниот од четворицата. Заклучно со денешниот ден вратени се сите 4-творица кои беа суспендирани од раководатвото на МВР од работните места. Правдата може да задоцни но НЕ И да НЕ пристигне. За овие случаи НСП како синдикат јавно се заблагодарува кон сите чинители кои беа вклучени во сите превземени дејствија за добивање пишани аргументи и преку одлуки полицајците се вратени на нивните работни места.

Како Синдикат, бараме јавно соопштение (МВР КАКО ШТО КОГА ГИ СУСПЕНДИРАА ЧЕТВОРИЦАТА И ЈА ИЗВЕСТИЈА ЈАВНОСТА) така и денеска МВР со известување кон јавноста со материјал кој ќе содржи информација за затварање на случајот после што суспендитани 4 полицајци од ОВР Кочани и нивото ослободување од вина и донесените решенија од МВР, сите се вратени на работа.

Независен синдикат на полицијата

Сподели: