Нови успеси на учениците од ООМУ „Ристо Јуруков“

Учениците од  музичкото училиште „Ристо Јуруков“ продолжуваат да нижат успеси на меѓународни онлајн натпревари.

Учениците учествуваа на два онлајн натпревари, интернационалниот пијано натпревар „Сергеј Рахмањинов “ (Босна и Херцеговина) и Интернационалниот младински музички натпревар, (Атланта, САД) каде под менторство на своите професори постигнаа забележителни успеси.

На првиот интернационален онлајн пијано натпревар „Сергеј Рахмањинов “, ученици од „Ристо Јуруков“ освоија една прва, две втори и една трета награда.

Бјанка Димов 3 одд. ПРВА НАГРАДА

Ана Митева 8 одд. ТРЕТА НАГРАДА – класа наст. Дејан Стојанов

Луна Милосова 8 одд. ВТОРА НАГРАДА

Викторија Петрова 9 одд. ВТОРА НАГРАДА – класа наст. Елизабета Ѓеорѓиева.

На Интернационалниот младински музички натпревар учествуваа седум ученици од кочанското музичко училиште и постигнаа високи резултати.

– Климент Филипов 5 одд. ТРЕТА НАГРАДА – класа наст. Стефан Котевски

– Викторија Петрова 9 одд – ПРВА НАГРАДА

– Јана Филипова 6 одд. – ПРВА НАГРАДА

– Луна Милосова 8 одд. – ВТОРА НАГРАДА

– Андреа Димитрова 3 одд. – ВТОРА НАГРАДА

– Надица Апостолова 3 одд. – ВТОРА НАГРАДА

-Теодора Захариева 2 одд. – ТРЕТА НАГРАДА, класа наст. Елизабета Ѓеорѓиева.

Сподели: