Објавен конкурс за ангажирање на попишувачи и реонски инструктори за претстојниот попис на населението

Државниот завод за статистика го објави јавниот конкурс за ангажирање лица кои ќе учествуваат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија во периодот од 1 до 21 април 2021 година, во својство на реонски попишувачи и реонски инструктори.

Пријавувањето е до 28 февруари 2021 г., исклучиво со пополнување и доставување на електронска пријава која е достапна на веб-страницата на Државниот завод за статистика.

Конкурсот е објавен и на веб-страницата на Општина Кочани и можете да го погледнете со клик ОВДЕ.


Сподели: