Од 23 до 27 јуни МВР нема да издава лични карти, пасоши и возачки

Граѓаните нема да можат да извадат лични документи, од 23. 06. 2021 година (среда) започнувајќи од 21 часот, заклучно со 27. 06. 2021 година (недела-до 21 часот) бидејќи нема да биде во функција системот за прием и издавање на лични документи (лична карта, пасош и возачка дозвола) поради миграција во нов систем, соопштија од Министерството за внатрешни работи.

– Од тие причини се известуваат граѓаните кои имаат закажано термин за аплицирање за личен документ во итна постапка во деновите 23, 24 и 25 јуни 2021 година, да дојдат во просториите на Министерството каде што имаат закажан термин за личен документ на 22. 06. 2021 година во текот на целиот работен ден или на 23. 06. 2021 година до 12 часот, информираат од МВР.

Граѓаните кои имаат закажан термин за 23, 24 и 25 јуни 2021 година, во редовна постапка, правото за поднесување на барање за личен документ, ќе можат да го остварат во било кој термин на исто место каде што имаат закажано во периодот од 28. 06. 2021 година заклучно со 02. 07. 2021 година.

Готовите лични документи граѓаните можат да ги подигнат до 23. 06. 2021 година до крајот на работното време, бидејќи на 24 и 25 јуни нема да биде овозможено нивно издавање.

Сподели: