ОК НА ВМРО-ДПМНЕ Кочани: Едита Миткова дали сте биле повикана и сте присуствувале на партиски состанок во просториите на ОО на СДС од Кочани во период од неколку дена пред и по земање на примерок за тестирање?

vmro

Како политичка партија изразуваме сериозна загриженост за појава на кластер поврзан со ОО на СДС, во таа насока упатуваме јавно прашање до директорката на детската градинка “Павлина Вељанова” Едита Миткова и очекуваме искрен, краток и концизен одговор: Дали сте биле повикана и сте присуствувале на партиски состанок во просториите на ОО на СДС од Кочани во период од неколку дена пред и по земање на примерок за тестирање?

Воедно ве потсетуваме дека доколку дадете погрешни информации а постојат докази за состанокот, прикривањето ќе подлежи на сериозна, кривична одговорност. Помислете на вашето здравје и на здравјето на нашите сограѓани, веќе нема простор за манипулации.

На директорката на градинката и на вработените им посакуваме добро здравје.

Директно прашање без избегнување.

Центар за комуникации на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кочани

Сподели: