ОК на ВМРО-ДПМНЕ – Кочани: Каде е најкапиталната инвестиција?

vmrostab

,Гасот е еден од најевтините, но и најеколошките енергенси воопшто, а гасификацијата на Кочани е еден од клучните проекти за развој на општината “- ова е извадок како сегмент од политичката програма ,,Живот за сите”, на градоначалникот Николчо Илијев.

Рокот за отпочнување на проектот е предвиден 2018 година, а денес сме веќе во последните месеци на 2020 година.


Останува енигма за граѓаните дали се предвидени пари од општината потребни за техничката документација за гасификација?


Според министерот Бочварски ,,повеќе општини работат и ја очекуваа документацијата”.


Градоначалникот Илијев како бизнисмен најдобро знае за придобивките кои ќе ги остваруваат компаниите преку намалување на трошоците за енергенси.
Каде е гасификацијата Градоначалниче?


ОК на ВМРО ДПМНЕ Кочани

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial