ООМУ „Ристо Јуруков“ организира концерт по повод Светскиот ден на пијаното

По повод Светскиот ден на пијаното, во вторник, 29 март, во салата на Мултикултурниот центар со почеток од 19 ч. , ООМУ „Ристо Јуруков“ ќе одржи концерт на пијано.

На концертот ќе настапат ученици од музичкото училиште од Кочани.

Пијаното по правило има 88 клавиши и настанот за одбележување на Светскиот ден на пијаното е токму на 88 – ден од годината на чие одбележување се приклучува и ООМУ „Ристо Јуруков“.

Сподели: